ORGANISATÖRER

SM i FOTOGRAFI

Svenskt Fotografi när den är som bäst. Vi har för avsikt att SM i fotografi blir Sveriges största tävling för professionella och amatörfotografer i hela Sverige. Välkommen med ditt bidrag.

Organisatörer

Efter många års uppehåll drogs Svenska Mästerskapet igång igen i 2013 av Svenska Porträttfotografers Förbund (tidigare kallas för Svenska FotoGruppen).

Tävlingen drivs av en tävlingskommitté under SvPFs  förtroende. Tävlingskommittén består av Terri Lindholm (2015), Eszter Simone (2015), Jenny Sandberg (2016) och Jenny Puronne (2018). Teamet arbetar ideellt med stöd av Sveriges Porträttfotografers Förening.

Under åren har tävlingen utvecklats till att följa den internationella standarden i professionella tävlingar och blivit höjdpunkten för svenska fotografer. För varje år som går, blir det fler fotograferar som tävlar och nivån höjs i rasande fart. Vi hoppas kunna höja ribban för varje år som går för att skapa oförglömliga minnen åt alla Svenska fotografer.

Varje år blir sex kvalificerade domare inbjudna att agera som domare och jury i tävlingen. Målet är att, bland domarna, få spridning av specialistkompetenser som täcker tävlingens kategorier.  Domarna åker från över hela världen för vår tävling. Detta för att hålla en internationell standard i bedömningen, och inte blir för ’hemmablind’. Vi har haft äran att välkomna domare från Australien, Storbritannien, Norge, Danmark, Finland, Danmark och Sverige. Detta kostar naturligtvis en del och vi är beroende av sponsorbidrag från företag inom vår bransch.

Vi söker ständigt sponsorer till vår tävling, båda de som kan ge ekonomisk stöd till det fortsatt drivande av tävlingen men även till priser till de vinnande fotograferna. Nuvarande och tidigare sponsorer inkluderar SPF, Olympus, Aifo, Elinchrom, Nikon & Canon.

SVENSKT MÄSTERSKAP

Vem blir Svensk Mästare?

Tillsammans vill vi skapa årets tävling med årets fest åt alla svenska fotografer.

TERRI

ANSVARIG FÖR

SM & WPC koordinator

Terri knyter ihop och planerar inför och tävlingen och efter eventet.

ESZTER

ANSVARIG FÖR

Event och sponsor

Frågor kring själva SM-helgen samt sponsring svarar Eszter på!

JENNY P

ANSVARIG FÖR

Social Media

Jenny kommer att hålla er uppdaterade på bloggen och i social media!

JENNY S

ANSVARIG FÖR

Webmaster

Jenny hanterar frågor om hemsida samt anmälningar

maila till: info@smfotografi.se eller använd fomuläret här på hemsidan.

Hoppa till verktygsfältet