Om att tävla i

SM i FOTOGRAFI

Om Tävlingen!

2017 startade Svenska Porträttfotografers Förbund tävlingen SM i fotografi som är en vidareutveckling av tävlingen SM i porträttfotografi. Vi välkomnar samtliga fotografer i Sverige att delta med sina bidrag till SM 2019.

Det enda kravet för att få delta i SM är att du är svensk medborgare.

Lyckas du bra med dina bilder i SM så har du möjlighet att även bli uttagen till det Svenska landslaget som deltar i World Photographic Cup (WPC)!

Alla fotografer, såväl amatörer som professionella kan delta i tävlingen. Alla bilder kommer att bedömas enligt samma kriterier. Fotografer kan tävla med tjugo bilder totalt fördelat på tävlingens olika kategorier, dock max fyra bilder i varje kategori. Tävlingen genomförs i tre olika steg.

 

  • Steg 1: De digitala bilderna som skickats in bedöms och poängsätts enligt internationell standard av utbildade domare. De bilder som hamnar i topp tio i varje kategori går vidare till print-tävlingen i steg 2.
  • Steg 2: Finalisternas printade förstoringar blir bedömda vid en live-jurering av utbildade domare. Förstoringarna presenteras för domarna en och en i en visningsbox, med jämnt fördelat ljus och en färgtemperatur på 5000 kelvin. Bedömningen kommer att ske den 18 oktober på Fotografiska Museet i Stockholm.
  • Steg 3: Domarna överlägger bakom stängda dörrar för en sista granskning av förstoringarna, och fastställer topp 3 i varje kategori.

 

SM Medaljer i varje kategori
De tre fotografer som får högst poäng i varje kategori erhåller en medalj och ett diplom för första, andra och tredje placering.

Svensk Mästare i Fotografi

Titeln “Svensk Mästare i Fotografi” tilldelas den fotograf som erhållit högst sammanlagda poäng på sina sex högst poängsatta bilder. Första, andra och tredje plats för sammanlagda totalpoäng på sina sex högst poängsatta bilder kommer att få ta emot Guld, Silver respektive Bronsmedaljer samt kristallstatyetter.

 

Alla medaljer och kristallstatyetter delas ut under prisutdelningen på fotografiska museét den 19e oktober 2019.

Diplom till övriga fotografier som har fått 76 poäng eller högre i varje kategori skickas ut via mail.

 

World Photographic Cup
Sverige tävlar varje år i World Photographic Cup med ett landslag. Tävlingen består av sex kategorier och bidragen dit kommer att utses bland de som når topplaceringar i SM i Fotografi samt Årets Bild.

Lycka till

 

Top scoring

maila till: info@smfotografi.se eller använd fomuläret här på hemsidan.

Hoppa till verktygsfältet